lördag 25 juli 2015

Viktigt-lista

- Ta hand om dig. Ge din kropp bra näring, rör på dig. Men kom ihåg - var inte så hård mot dig själv. Ingen blommar i en syrefattig miljö. Ett fängelse har aldrig gjort någon människa lycklig.

- Spendera tid med människor du tycker om. Ofta. Om du inte hinner träffa dem fysiskt, ring. Eller skicka ett sms. Ett "jag tänker på dig " eller "jag längtar efter att träffa dig "kan räcka under en hektisk sträcka. Alla vet. Speciellt dina nära.

- Kramas. Ofta. Ge din sambo en kyss i nacken, eller en snabb smekning över ryggen då du passerar. Säg hur fin han/hon är. Jag är så glad över att du finns i just mitt liv. Att våra vägar möttes.

- Dina barn. Ge dem av din tid. Om dagarna är fullspäckade, ge dem en stund av din kväll. Har du äldre barn som inte tycks intresserade av samvaro, var generös med att tala om hur lycklig du är att vara hans/hennes förälder. Passa på att KRAMAS när tillfälle dyker upp. Hur jobbig du än får höra att du är, så uppskattar dom dig. Deras ankare i en stormig tonårstillvaro på vägen mot vuxenlivet.

- Odla dina intressen. Prioritera det som ger dig energi. En trädgård behöver gödslas för att blomma. Likaså livsanden.

- Stressa mindre. Prioritera. Välj. Välj bort. VAD är egentligen viktigt? VAD stressar dig? VAD lugnar dig?

Då livet närmar sig sitt slut ser många tillbaka på sitt liv och önskar de prioriterat annorlunda. Insikten om vad som egentligen betydde mest som fick för liten plats i livet som rusade på och plötsligt runnit ut. Då livet är levt och ingen rewindknapp finns att trycka på. Dagen då biografin är skriven och oåterkallelig.

Hur vill Du se tillbaka på Ditt liv? Skriv ner det du i turordning ser som det viktigaste i just Ditt liv. Vad vill Du blicka tillbaka på och se att Du valt?

Natti. Och kram. // M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar