måndag 4 mars 2013

Ringar på Vattnet

Good Morning Sunshine!

Läste nu på morgonen ett blogginlägg om konsekvenser. Värt att tänka på. 
Hur händelser i ens eget liv, kanske på grund av handlingar av andra människor, som blir till konsekvenser för mig själv ("ärr" i själen som blivit rädslor). Konsekvensen kan i sig bli att jag senare agerar på visst sätt. Vi säger som exempel att jag blivit bedragen i ett tidigare förhållande; konsekvensen blir att jag har svårt att känna tillit i mitt nästa förhållande - vilket blir att jag för över min egen konsekvens på min nuvarande partner. Eller att jag kanske haft en tuff dag på jobbet, och har stressen kvar i kläderna då jag kliver över tröskeln hemma och där skäller ut mina barn för någon bagatell - då har konsekvensen av min dåliga dag även blivit deras. 

Ska vi låta konsekvenser från sånt som varit flyta med som ringar på vattnet? Dessa gynnar varken dig, de du har omkring dig eller dina relationer utan är enbart destruktiva. Bättre att omvandla konsekvensen till en erfarenhet att lära sig av istället. Att lämna det som varit i det förflutna, till exempel svek; att ditt otrogna ex inte är den du lever med idag, eller barnen på skolgården som mobbade dig i din barndom inte är dina nuvarande arbetskamrater eller andra bekanta du har omkring dig. Konsekvensen kan kanske annars i värsta fall bli att dina nuvarande relationer blir sargade. Ska du välja att låta dessa svek följa med dig framåt i livet, och låta dem fortsätta sätta sin prägel på sånt som faktiskt finns till för att ge dig lycka? 

Gör slut med det som tidigare i livet varit destruktivt för dig! Tänk dig de situationerna som något du skriver ner på papper, och sedan bränner upp och ser försvinna upp i rök. Eller gör det rent praktiskt; Skriv ner det du vill göra dig av med, och bränn upp pappret på riktigt! Se det som om dina gamla spöken rent symboliskt går upp i rök där i lågorna, elimineras - En skön ritual, som dessutom är befriande!


Livet är här & nu, och det är till för att njutas! Du ska välja att njuta av det! Slösa inte bort det genom att älta det du inte kan påverka, det som varit eller genom att oroa dig för det som inte ens har hänt. Livet har allt att erbjuda dig - det är ditt smörgåsbord, som är serverat för dig att ta för dig! Och du; kasta de mögliga gamla illaluktande ostarna i soporna och sikta på delikatesserna! <3




                                                                 Kram // M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar