torsdag 6 augusti 2015

God morgon i regnet. 

Sitter här med muggen fylld av koffein och hoppas väcka kropp och sinne till liv. Somnade om då larmet ringt den tilltänkta tiden för uppstigning. Visst har jag semester, och till det hör sovmorgnar, men samvetet att ligga kvar gnager då min sambo och hans vän snickaren är uppe med tuppen och jobbar på huset. Just nu är det utbyggnad av altanen med tak. Kommer bli både fint och praktiskt! Dom är så duktiga.

Somnade dock om, och det var inte tanken då även jag har endel att göra ;) Nåväl nu sitter jag här, tanken var att måla, men väderleken you know... :P Förhoppningsvis lättar det upp framåt dagen! 

Finns mycket annat att sysselsätta sig med här hemma, så någon dag på soffan blir det inte :D

I gårkvällen åkte vi totalt 30 mil för att hämta ett gäng gamla fönster som F hittat på blocket. 



Vi fick dem till ett kanonpris. Resan hem gick i försiktighetens tecken för att ingen ruta skulle gå sönder. Någon enstaka hade trots det spruckit, lyckligtvis var det en ruta vi inte kommer ha användning för egentligen. Det följde med på köpet. 

Tanken med dessa gamla fönster är att de ska sitta i våran farstukvist/punchveranda som ska byggas nu i höst.  

Då fönstrena har några år på nacken kommer de behöva endel kärlek. Men det är de helt klart värda.


Och glad är jag att rutorna kommer bli de befintliga. Gammalt glas är verkligen något extra, med skiftningarna i själva glaset. Så vackert när solens strålar letar sig igenom  det lite ojämna i dessa av dåtidens tidstypiska ojämnheter.  

Kommer bli så fint. 

Sommarens nyspikade brädfodring, kulör som gått från gult i olika nyanser, den tillbyggda altanen, och farstukvisten, gör verkligen huset till något alldeles speciellt. Och rosor och pioner till detta. 

Vi som tidigare pratat och resonerat kring att eventuellt sälja och flytta till något mindre då barnen flyttat ut har genom den här resan ändrat oss. Älskar det som nu växer fram. 

Allt är dynamiskt och föränderligt. Värt att påminna sig om emellanåt. 

Önskar Dig en fin dag.

Kram // M 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar